Käsitööpagar Dee Rettali on küpsetanud ja lihvinud oma retsepte aastakümneid – ikka selleks, et tuua unustatud käsitööoskuste abiga esile parim maitse. Tema Londonis asuvas pagariäris Fortitude Bakehouse valmivad saiad ja koogid erinevad nagu öö ja päev tänapäeva masstoodangu küpsetistest, mis on täis lisatud suhkrut ja kunstlikke toidulisandeid.
Dee on välja töötanud kaks ainulaadset tehnikat: esiteks kasutab ta taina tegemiseks kääritatud võid või käivitajat ning teiseks kääritab ta enne küpsetamist ka tainast ennast. Mõlemad põnevad ja lihtsad lähenemisviisid toovad Dee retseptidesse ainulaadse maitsesügavuse, mida toetavad ka teised aeglaselt kulgevad käsitöömeetodid, nagu puuviljade leotamine ja ürditõmmiste valmistamine.
See on küpsetamise tipptase, aga selle juured ulatuvad Dee lapsepõlvekülla Iirimaal, kus hooajaline ja jäätmeteta küpsetamine oligi eluviis. „Küpsetamise rõõmu“ 90 retsepti äratavad selle taas ellu – nüüd juba täielikult tänapäevasel viisil.
„Küpsetamine on minu jaoks käsitöö, milles valmistamisel on sama suur tähtsus kui lõpptulemusel.“