Tapamaja, korpus viis, ehk, Laste ristisõda

Kurt Vonneguti Tapamaja, korpus viis ehk Laste ristisõda. Sunnitud tants surmaga on silmapaistev teos, mis kombineerib sõjaõuduseid, satiiri ja ulmeelemente. See romaan jutustab saksa päritolu ameeriklase loo, kes oli Teise maailmasõja ajal Dresdeni linna pommitamise tunnistajaks. Vonnegut kasutab omapärast, kohati skisofreenilist ja telegrammilist stiili, mis võimaldab lugejal kogeda sõja absurdit ja traagikat. Raamat pakub ainulaadset perspektiivi sõja mõjudele inimese psüühikale, kasutades selleks ka ulmelist planeeti Tralfamadoret, mis toob esile sõja ja rahu teemad.

8,00 

Availability: 1 laos

Laos

Tarneaeg: 1-3 tööpäeva

Selle ostuga teenid: 8 punkti Loe lähemalt

Tasuta tarne pakiautomaati alates 35€!

  • Lao toodetel - Kiire tarne!
  • Maksa uuel kuul (alates 75€ )
  • 14 päeva tagastusõigus!
  • Turvalised maksed!
Tootekood: 301025 Kategooriad: , ,

Kirjeldus

Kurt Vonneguti Tapamaja, korpus viis ehk Laste ristisõda. Sunnitud tants surmaga on üks 20. sajandi mõjukamaid teoseid, mis ühendab endas nii ajaloolise sõjaromaani kui ka ulme ja satiiri elemente. Peategelane on saksa päritolu ameeriklane, kes elab Codi neemel ja suitsetab ülearu palju. Ta oli Ameerika jalaväelane Teise maailmasõja ajal, langes sõjavangi ja oli tunnistajaks Dresdeni linna pommitamisele – traagilisele sündmusele, mida autor kasutab, et avada sõja inimlikku ja absurdsust.

Vonneguti jutustamisviis on unikaalne, kombineerides skisofreenilis-telegrammilist stiili, mis on iseloomulik fiktiivsele planeedile Tralfamadore. See stiil võimaldab autoril käsitleda keerukaid teemasid, nagu sõda, surm, aeg ja eksistents, unikaalsel ja mõtlemapaneval moel. Raamat kõigub pidevalt mineviku, oleviku ja tuleviku vahel, tuues esile inimkonna raskused ja vastuolud.

Teose pealkiri Tapamaja, korpus viis viitab sõjavangilaagrile, kus peategelane veetis aega, ja Laste ristisõda peegeldab sõja mõttetust ja noorte inimeste kasutamist sõjamasinas. Vonnegut kritiseerib teravalt sõja absurdsust ja inimelu hävitamist, pakkudes samas filosoofilisi mõtisklusi elu, surma ja inimliku eksistentsi üle.

Tapamaja, korpus viis ehk Laste ristisõda. Sunnitud tants surmaga on Vonneguti üks tuntumaid teoseid, mis jätkuvalt puudutab ja inspireerib lugejaid üle kogu maailma. Selle mõju kirjandusele ja kultuurile on olnud märkimisväärne, tehes sellest klassika, mis pakub sügavat ja mitmekülgset lugemiskogemust.

Lisainfo

Kaal 0,139 kg
Mõõtmed 20 × 13 × 1 cm
Autor

Formaat

Pehmekaaneline

Ilmumisaasta

1971

Keel

Kirjastus

Lehekülede arv

168

Sari

ISBN

Seisukord

Hea

Tüüp

Kasutatud raamat

Tarneaeg

1-3 Tööpäeva

Ladu

R1

Ostukorv