Ei ole kuulda ühestki nurgakesest siin ilmas, kus mesi poleks inimese meelest väärtuslik toiduaine. Meile, eestlastele, toob värske, voolav mesi meelde lapsepõlvesuved maal. Mesi annab teele ja kohvile rikkaliku maitse. Mesi meenub, kui sügis on kohal, kurk on kähe ja hing igatseb midagi turvalist, ehtsat ja tervendavat. Mesi on ajast aega oodatud jõulukink, märk küllusest.“
See raamat sinu käes on retseptiraamat, aga mitte ainult. See on raamat ka meest ja mesilastest ja sellest, kuidas igaüks saab kaasa aidata, et mesilasrahva käsi paremini käiks. Selles terviklikus teoses avaneb sinu ees mee kaunis teekond tarust taldrikule. Alustame kevadest ja vaatame, kuidas mesilased, need päikeselapsed, taru puhastavad ja peret kasvatama hakkavad, aitame rajada meeaeda, kus sumisejatel tolmeldamist jätkub, ja kulgeme läbi suve sügiseni, kui mesi tarust vurri ja toidulauale voolab. Pakume hulganisti ideid, kuidas mett toidutegemisel kasutada – oleme siia kogunud vaimustavaid retsepte salatite ja kastmete, liha- ja taimetoitu, snäkkide, kookide ja jookide tegemiseks. Lisaks leiad siit häid nippe, kuidas mett kodus ilu heaks kasutada – see on hämmastavalt lihtne!