Eesti NSV koopad

Raamat on 160-leheküljeline ja pakub põhjalikku teavet Eesti NSV koobaste kohta. Raamat kirjeldab nende paiknemist, kujunemist ja teaduslikku tähtsust, rõhutades koobaste säilitamise olulisust. See on ideaalne allikas looduskaitsetöötajatele, loodussõpradele, matkajatele ja õpilastele, kes soovivad tutvuda Eesti unikaalse maapõue ja koobastikuga.

5,00 

Availability: 2 laos

Laos

Tarneaeg: 1-3 tööpäeva

Selle ostuga teenid: 5 punkti Loe lähemalt

Tasuta tarne pakiautomaati alates 35€!

  • Lao toodetel - Kiire tarne!
  • Maksa uuel kuul (alates 75€ )
  • 14 päeva tagastusõigus!
  • Turvalised maksed!
Tootekood: 300725 Kategooriad: , ,

Kirjeldus

Eesti NSV koopad / Ü. Heinsalu

Raamat on 160-leheküljeline ja tutvustab Eesti NSV territooriumil paiknevaid koopaid. Raamat pakub ülevaadet koobaste paiknemisest, iseloomust ja kujunemisest, rõhutades nende teaduslikku ja kultuuriloolist tähtsust. Üksikasjalikult kirjeldatakse suuremaid ja olulisemaid koopaid, tuues välja nende geoloogilised ja ajaloolised aspektid.

Heinsalu rõhutab raamatus ka koobaste kaitsmise vajalikkust, osutades nende ainulaadsele looduslikule ja teaduslikule väärtusele. Raamat on suunatud mitte ainult looduskaitsetöötajatele, vaid ka loodussõpradele, matkajatele ja õpilastele, pakkudes harivat ja huvitavat lugemist.

Hoolimata Eesti NSV suhteliselt väikesest territooriumist, on seal palju looduslikke koopaid. Need paiknevad mitmekesistes geoloogilistes tingimustes – alates paekaldadest kuni Lõuna-Eesti devoni liivakivisse lõikunud orgudeni, sealhulgas ka Peipsi ja Võrtsjärve kallastel. Enamik koopaid on väikesed, kuid nende geoloogiline ja ajalooline tähtsus on märkimisväärne.

Eesti NSV koopad on kasulik ja informatiivne kõigile, kes on huvitatud Eesti geoloogiast, loodusajaloost ja koobastest. Raamat pakub ainulaadset sissevaadet Eesti maapõue ja selle mitmekesisesse koobastikku.

Lisainfo

Kaal 0,181 kg
Mõõtmed 20 × 13 × 1 cm
Autor

Formaat

Pehmekaaneline

Ilmumisaasta

1987

Keel

Kirjastus

Lehekülede arv

159

Seisukord

Rahuldav

Ostukorv