Kiire elutempoga perele sobiv raamat õpetab valmistama hoidiseid, millest saab talvel hõlpsa vaevaga maitsva ja tervisliku koduse toidu. Iga hoidise kohta on kaks retsepti: üks hoidise valmistamiseks, teine hoidisest toidu saamiseks.
Retseptide valikus on supi- ja kastmepõhjad, pajaroad, soojad salatid ja magustoidud, aga ka populaarsemad külmad salatid ja kastmed ning Olustvere Hoidistemessil silma jäänud põnevad ja tervislikud hoidised.
Raamat jagab rohkesti tänapäevase hoidistamise nippe. Omaette peatükk on pühendatud tervist toetavatele hoidistele, tutvustatakse müügilolevaid paksendajaid ja valge suhkru asendamise võimalusi hoidistes.
Autorid Kaiti Pirs ja Maire Vesingi õpetavad kokandust ja hoidistamist Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis.