Raamatus käsitletakse porgandi kasvatamist koduaias, säiliPorgand aias ja köögis, autoriks Malle Järvan, on asjalik ja informatiivne raamat, mis on suunatud nii koduaednikele kui ka kokandushuvilistele. Raamat pakub terviklikku teavet porgandi kasvatamise kohta, alates sellest, kuidas valida sobivaid sorte, kuni kasvatamise, hooldamise ja säilitamiseni.
Järvan tutvustab lugejatele erinevaid porgandisorte, andes nõuandeid, milliseid sorte eelistada erinevates kasvutingimustes. Raamatu üks oluline osa keskendub porgandi kasvatamise praktilistele aspektidele, sealhulgas mulla ettevalmistamisele, külvi- ja hooldustehnikatele. Lisaks sellele käsitletakse porgandikahjureid ja -haigusi, pakkudes nõuandeid nende ennetamiseks ja tõrjumiseks, mis on oluline iga eduka porgandikasvatuse juures.
Peale aiandusliku poole leiab raamatust ka suure hulga porganditoitude retsepte. Need retseptid ulatuvad lihtsatest salatitest ja suppidest kuni keerukamate roogadeni, pakkudes laia valikut viise, kuidas porgandit köögis kasutada. Retseptid on mõeldud nii algajatele kui ka kogenud kokkadele, aidates avardada toiduvalmistamise horisonte ja tuua kööki uusi maitseid.
Porgand aias ja köögis on suurepärane ressurss kõigile, kes soovivad oma aias porgandit kasvatada ja õppida seda toiduvalmistamisel mitmekülgselt kasutama. Malle Järvani teos on lihtne, kuid samas põhjalik, pakkudes vajalikku teavet ja inspiratsiooni igale aiandus- ja kokandushuvilisele. Raamat on praktiline abiline, mis aitab kaasa tervislikuma ja maitsvama toidulaua loomisele.tamist ja kasutamist, kirjeldatakse porgandikahjureid ja -haigusi, tutvustatakse porgandisorte. Suure osa moodustavad porganditoitude retseptid.