Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses. Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng. Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.
-7%
101 Eesti toitu ja toiduainet
22,55 € Algne hind oli: 22,55 €.20,97 €Current price is: 20,97 €.
Availability: 1 laos
Laos
Tarneaeg: 1-3 tööpäeva
Selle ostuga teenid: 20 punkti Loe lähemalt
Tasuta tarne pakiautomaati alates 35€!
- Lao toodetel - Kiire tarne!
- Maksa uuel kuul (alates 75€ )
- 14 päeva tagastusõigus!
- Turvalised maksed!
Tootekood: 90200077
Kategooriad: Uued raamatud, Kokandus, Rahvusköögid
Kirjeldus
Lisainfo
Mõõtmed | 21,7 × 16,5 × 1,8 cm |
---|---|
Autor | |
Formaat | Kõvakaaneline |
Ilmumisaasta | 2016 |
Keel | |
Kirjastus | |
Lehekülede arv | 216 |
Sari | |
ISBN | 9.78999E+12 |
Tüüp | Uus raamat |
Tarneaeg | 3-7 Tööpäeva |
Ladu | R3 |
Seotud tooted
-
Liha 80 klassikalist ja tänapäevast rooga
Joanna Farrow14,00 €Algne hind oli: 14,00 €.10,50 €Current price is: 10,50 €. Lisa korvi -
Mõistujutt torujuhtmest
Burke Hedges17,00 €Algne hind oli: 17,00 €.12,75 €Current price is: 12,75 €. Lisa korvi