Ploom aias ja köögis on Erich Mägi ja Toivo Niibergi koostöös valminud teos, mis annab põhjaliku ülevaate ploomipuude kasvatamisest ja ploomide kasutamisest Eestis. Raamat pakub väärtuslikku teavet nii harrastusaednikele kui ka puuviljandusega professionaalselt tegelevatele inimestele.
Raamatust leiab põhjalikku teavet ploomipuude ajaloo, liikide ja sortide kohta. Autorid tutvustavad ploomipuude kasvu ja viljumise iseärasusi, samuti nende haigusi ja kahjureid, pakkudes praktilisi nõuandeid nii istandike rajamiseks kui ka nende hooldamiseks. Eriti tähelepanuväärne on teave ploomipuude taimekaitse kohta, mis on oluline osa edukast viljelusest.
Lisaks aianduslikele aspektidele käsitletakse raamatus ka ploomide toiteväärtust ja raviomadusi. Ploomid on tuntud oma tervislike omaduste poolest ning raamatus esitatud teave on kasulik kõigile, kes soovivad oma toitumist tervislikumaks muuta.
Ploom aias ja köögis sisaldab samuti hulgaliselt retsepte ja soovitusi ploomide kasutamiseks. Alates värsketest ploomidest kuni mitmesuguste hoidiste ja mahladeni, pakub raamat inspiratsiooni ploomide kasutamiseks köögis. Autorid jagavad teadmisi ploomimahla, -veini, -nalivka ja -puskari valmistamisest ning kuivatamisest ja hoidistamisest, avardades seeläbi lugejate silmaringi ploomide kasutamise osas.
Raamat on suurepärane ressurss kõigile, kes on huvitatud ploomikasvatusest ja -toiduvalmistamisest. Erich Mägi ja Toivo Niibergi Ploom aias ja köögis on väärtuslik teos, mis pakub põhjalikku teavet ja praktilisi soovitusi nii aednikule kui ka kokale.