Vein ja toit / Kadri Kroon, Urvo Ugandi ja Andrus Laaniste
Vein ja toit on Kadri Krooni, Urvo Ugandi ja Andrus Laaniste kogemusrikas raamat, mis juhendab lugejat, kuidas valida ideaalset veini erinevate roogade kõrvale. Raamat on mõeldud nii kokanduse kui ka veininduse entusiastidele, kes soovivad oma einetähtsündmuseks muuta, pakkudes unustamatuid maitseelamusi ja täiuslikku veinide ja toitude kombinatsiooni.
Eesti esisommeljeed Kadri Kroon ja Urvo Ugandi tutvustavad veini ja toidu sobitamise kunsti, andes nõuandeid ja näpunäiteid, kuidas navigeerida veinilettide külluses ning valida just õige vein igaks elujuhtumiks ja roaks. Raamatust leiab praktilisi teadmisi veinide eri sortidest, maitseomadustest ja nende sobivusest erinevate toitudega.
Andrus Laaniste, Cordon Bleu kokk, on raamatusse valinud ja valmistanud maitsvad ja inspireerivad retseptid, mis on mõeldud sobima ideaalselt konkreetsete veinidega. Lisaks toiduretseptidele leiab raamatust ka juhised, kuidas serveerida veine erinevate juustudega ning milliseid veine pakkuda koos magustoitudega.
Vein ja toit on visuaalselt kaunis ja informatiivne teos, mis on täis kasulikke nõuandeid, üksikasjalikke retsepte ning sommeljeede saladusi. See on ideaalne juhend igale toidu- ja veinigurmaanile, kes soovib oma söögilaua elamusi tõsta järgmisele tasemele.