On lipurivis malevlaste viirud…

Kalev Vilgatsi sulest pärit On lipurivis malevlaste viirud on haarav ajalooline ülevaade Eesti Õpilasmaleva rikkalikust ajaloost, keskendudes eriti Pärnumaale. Raamat tugineb kohalikule ajakirjandusele, arhiivimaterjalidele ja isiklikele mälestustele, tuues lugejate ette õpilasmaleva põnevad algusajad, selle hiilgeaastad 1980. aastatel ning hilisema taassünni Eesti Vabariigi esimestel aastakümnetel.

16,00 

Availability: 1 laos

Laos

Tarneaeg: 1-3 tööpäeva

Selle ostuga teenid: 16 punkti Loe lähemalt

Tasuta tarne pakiautomaati alates 35€!

  • Lao toodetel - Kiire tarne!
  • Maksa uuel kuul (alates 75€ )
  • 14 päeva tagastusõigus!
  • Turvalised maksed!

Kirjeldus

Kui soovid avastada põnevat tükki Eesti ajaloost, mis on seotud noorte õpilaste, nende viirude ja lipurividega, siis Kalev Vilgatsi On lipurivis malevlaste viirud pakub sulle just seda võimalust. See raamat viib sind põnevale ajaloolisele teekonnale, kus saad avastada Eesti Õpilasmaleva rikkalikku ajalugu, keskendudes eriti selle tegevusele Pärnumaal.

Raamatu autor on põhjalikult uurinud kohalikku ajakirjandust, arhiivimaterjale ning kuulanud ära malevategijate endi mälestused, et tuua lugejateni põhjalik ülevaade sellest, kuidas Eesti Õpilasmalev on aastate jooksul arenenud ja muutunud. Raamat käsitleb maleva algus- ja kujunemisaastaid, andes lugejatele sissevaate selle organisatsiooni sünni hetkedesse ning varajastesse katsetesse ühendada noored ja nende panus ühiskonda.

aastad olid Eesti Õpilasmaleva jaoks hiilgeaastad, mil organisatsioon mängis olulist rolli noorte arengus ning ühiskonna teenimises. Raamat toob esile nende aegade mälestusväärsed hetked ja saavutused.

Ent nagu ajaloo keerdkäigud ikka, ei saanud ka Õpilasmalev jääda puutumata sotsialistliku süsteemi muutustest ja hääbumisest. Autor annab põhjaliku ülevaate sellest, kuidas maleva tegevus kohanes uute aegadega ja leidis end uues Eesti Vabariigis taas üles.

Lisaks minevikule vaatamisele uurib On lipurivis malevlaste viirud ka malevlaste kaasaja tööd ja panust Eesti ühiskonda. Raamat toob esile, kuidas Õpilasmaleva on jätkuvalt oluline platvorm noortele, kes soovivad end arendada ja anda oma panuse ühiskonda.

Kui oled ajaloo huviline, noorte organisatsioonide austaja või lihtsalt soovid avastada ühe Eesti kireva ajalooperioodi, siis On lipurivis malevlaste viirud on sulle ideaalne valik. See raamat toob sulle lähemale Eesti Õpilasmaleva kireva ajaloo ja selle olulise osa Eesti ühiskonnas.

Lisainfo

Kaal 0,33 kg
Mõõtmed 22 × 15,5 × 1,5 cm
Autor

Formaat

Kõvakaaneline

Ilmumisaasta

2016

Keel

Kirjastus

Lehekülede arv

120

ISBN

9789949816361

Seisukord

Hea

Ostukorv