Toitumisfüsioloogia on põhjalik õpik, mille on kirjutanud H. Ottenson, ja see on spetsiaalselt suunatud ühiskondliku toitlustamise tehnikumide õpilastele. Raamat katab laias valikus teemasid, mis on seotud toitumisega ning pakub sügavat arusaamist toitumisfüsioloogia põhimõtetest.
Raamatu sisu hõlmab toidu ja inimkeha koostist, toidu seedimist, eritust, sisesekretsiooninäärmeid ja hormoone, aine- ja energiavahetust, toite- ja toiduainete norme, toitmisrežiime ning toiduainete koostist, kalorsust, mineraalainete ja vitamiinide leiduvust toiduainetes. See pakub põhjalikku ülevaadet toitumise ja füsioloogia omavahelistest seostest, võimaldades õpilastel omandada teadmisi, mis on olulised toitlustamise tehnikumide valdkonnas.
Toitumisfüsioloogia on struktureeritud nii, et see toetaks tehnilise hariduse saamiseks vajalikke teadmisi ja praktilisi oskusi. Autor on püüdnud esitada teavet selgelt ja arusaadavalt, et aidata õpilastel mõista inimese toitumise aluseid ja nende mõju tervisele ning toitumise rolli ühiskondlikus toitlustamises.