Tuntud Ukraina peakoka 100 retsepti
Just nüüd, rohkem kui kunagi varem, väärib Ukraina toidukunst ülemaailmset tähelepanu. Selles raamatus jagab Jevhen Klopotenko tänapäevaseid retsepte roogade valmistamiseks, mis annavad kõige paremini edasi Ukraina ainulaadset toidupärandit.
Raamatust leiab värskeid mõtteid tavaliste köögiviljade kasutamiseks, uudset lähenemist kääritamisele ja marineerimisele, mõnusaid keedupirukaid ja lihtsaid küpsetisi, tummiseid, pika valmistamisajaga hautisi ning naudingut pakkuvaid kooke, torte, suhkrustatud vilju ja palju enamat.
Klopotenko on rahvusvaheliselt tuntuim Ukraina peakokk ja need retseptid on sündinud Ukraina eri piirkondade kokakunsti aastatepikkuse uurimise käigus.
Selle raamatu roogade seas on:
nende rahvuslik aare borš ja selle paljud variatsioonid;
pampuškad ehk lihtsad küüslaugukuklid;
vareenikud ehk magusa või soolase täidisega keedupirukad;
derunõ ehk kartulipannkoogid;
magusad ja soolased hommikueined, lihtsad salatid ja määrded ning tummised hautised;
Lvivi kohupiimakook, pähklitega kirsikook ja paljud teised magustoidud.