Kuidas toidu abil terveks saada ja terveks jääda.
Raamatu alguses on toodud ülevaade tervisliku toitumise põhimõtetest – aja jooksul on needki muutunud, sest viimaste aastakümnete jooksul on järjest enam ja enam läbi viidud uuringuid erinevate toiduainete mõjust ja koos-
mõjust. Seejärel vaatame lähemalt, milliseid maitsetaimi ja vürtse oma köögiriiulisse varuda, kuidas erinevaid maitsetaimi säilitada ning kuidas teha toidu maitsestamine võimalikult huvitavaks ja mitmekesiseks.
Raamat on ülesehitatud peatükkide kaupa. Igas peatükis vaatame me teatud vaevust või haigust, mille puhul mängib lisaks ravile medikamentidega olulist rolli ka toitumine. Kõigepealt tutvustame üldiseid toitumisnõuandeid, seejärel vaatame täpsemalt, milliseid toiduaineid eelistada ja milliseid vältida ning milliste maitsetaimede ja vürtsidega antud vaevuse puhul oma toitusid maitsestada. Lisaks oleme toonud täpsed juhised, milliseid toiduaineid teatud haiguste ja vaevuste puhul tarbida, ning milliseid maitsetaimi, vürtse ja maitseaineid toitudele lisada.
Meie usume, et tervistav toit ei pea olema maitsetu, vaid see on vägagi maitsev ja mitmekesine!