Köögiviljarikkad road / Margit Härm
On inspireeriv ja praktiline raamat, mille autoriks on Margit Härma, tervisliku toidu kohvikuketi Mamo looja. Raamat julgustab lugejaid kasutama köögivilju oma toidulaual mitmekesisemalt ja maitsvalt.
Margit Härma sõnul on eestlastel sageli kombeks süüa vähem köögivilju võrreldes teiste maade rahvastega, kuid see raamat pakub lahendusi, kuidas seda muuta. Autor esitleb mitmeid retsepte ja ideid, kuidas valmistada köögivilju nii, et nende maitse oleks köitvam ja isuäratavam, isegi neile, kes võivad olla köögiviljade suhtes skeptilised.
Raamatus on kolm peatükki, kus esimeses tutvustatakse roogasid, kus köögiviljad on osa toidust, kuid ei domineeri maitset. Teises peatükis leiduvad retseptid inimestele, kes on juba harjunud sööma köögivilju ja otsivad uusi maitseelamusi. Kolmandas peatükis on autori pere lemmiktaimedest valmistatud taimetoidud. Lisaks retseptidele tutvustatakse raamatus ka kastmeid ja muid maitseaineid, mis köögiviljaroogade maitset rikastavad.
Raamat sisaldab ka tutvustusi kõige sagedamini esinevate köögiviljade kohta, pakkudes praktilisi nõuandeid ja selgitusi nende kasulikkuse kohta tervisele. “Köögiviljarikkad road ehk kuidas küpsetada Trooja hobust” on suurepärane juhend neile, kes soovivad oma toidulauda rikastada tervislike ja maitsvate köögiviljatoiduvalikutega.