Läänemaa Muuseumi toimetised V

“Läänemaa Muuseumi Toimetised V” on mitmekülgne kogumik artikleid ja uurimusi, mis uurivad Läänemaa piirkonna ajalugu ja kultuuri erinevatest vaatenurkadest. Raamat sisaldab põnevaid uurimusi kiviajast kuni kaasaegsete mälestusteni ning toob esile piirkonna rikkaliku ajaloo ja kultuuripärandi. Tegemist on suurepärase allikaga neile, kes soovivad rohkem teada saada Läänemaa ajaloost ja kultuurist.

4,50 

Availability: 1 laos

Laos

Tarneaeg: 1-3 tööpäeva

Selle ostuga teenid: 4 punkti Loe lähemalt

Tasuta tarne pakiautomaati alates 35€!

  • Lao toodetel - Kiire tarne!
  • Maksa uuel kuul (alates 75€ )
  • 14 päeva tagastusõigus!
  • Turvalised maksed!
Tootekood: 400141 Kategooriad: , ,

Kirjeldus

“Läänemaa Muuseumi Toimetised V” on rikkalik ja mitmekesine kogumik artikleid ja uurimusi, mis on pühendatud Läänemaa piirkonna ajaloo ja kultuuri uurimisele. Raamat sisaldab põhjalikke uurimusi erinevatel teemadel, mis ulatuvad kiviajast kuni kaasaegsete mälestusteni.

Üks artiklitest uurib Lääne-Eesti mandriosa kiviaja äärejooni, tuues välja piirkonna ajaloolised jetaagid ja nende tähtsuse. Teine artikkel keskendub Haapsalu linna rajamise kohavaliku veeteele ja selle mõjule linna arengule. Samuti tutvustatakse Caspar Joachim Landesenit, Haapsalu esimest aukodanikku ja tema ajastut, tuues esile tema panuse linna arengusse.

Raamatus leidub ka rikkalikult illustreeritud artikleid, mis vaatlevad Läänemaa rüütelkonda ja Läänemaa meest Otto von Budbergi panust. Samuti keskendub üks artikkel “ristipoegadele” Läänemaal ja nende rollile riigivanema teenistuses. Raamat uurib ka Haapsalu linna metsaomanikuna ning annab ülevaate linna haljastuse ajaloost ja kaasaegsest seisust.

Lisaks sellele jagatakse mälestusi Lõuna-Läänemaa mõisatest, tuues lugejani huvitavaid fakte ja lugusid nende ajaloost.

“Läänemaa Muuseumi Toimetised V” on suurepärane allikas nii ajaloohuvilistele kui ka kõigile, kes soovivad paremini mõista Läänemaa piirkonna rikkalikku ajalugu ja kultuuripärandit.

Lisainfo

Kaal 0,235 kg
Mõõtmed 21 × 15 × 1,5 cm
Autor

Formaat

Pehmekaaneline

Ilmumisaasta

2001

Keel

Kirjastus

Lehekülgede arv

172

ISBN

9985913345

Ostukorv