Heljo Jänese ja Toivo Niibergi raamat Kirss aias ja köögis on asendamatu allikas kõigile kirsiaednikele ja -huvilistele. See teos pakub põhjalikku ja mitmekülgset teavet kirsipuude kohta, alates nende bioloogilistest iseärasustest kuni erinevate sortide, aretiste, paljundamise ja kasvatamiseni. Autorid käsitlevad ka kirsipuude levinumaid haigusi ja kahjureid ning jagavad nõuandeid nende tõrjeks.
Lisaks aianduslikele teemadele rõhutab raamat kirsside olulisust toiduvalmistamises ja rahvameditsiinis. Kirsside raviomadused on tuntud juba ammustest aegadest ja raamatus antakse ülevaade, kuidas neid omadusi saab igapäevaelus ära kasutada. Raamatust leiab mitmeid kasulikke nõuandeid kirsside külmutamiseks ja kuivatamiseks, mis on head viisid nende säilitamiseks.
Kirss aias ja köögis on rikas ka retseptide poolest, pakkudes erinevaid viise, kuidas valmistada kirsimahla, -siirupit, -veini, kompotti, moosi, marmelaadi ning erinevaid toite, kus kasutatakse kirsse. Need retseptid aitavad avastada kirsside mitmekülgsust ning lisavad igale köögile uusi ja põnevaid maitseelamusi.
Raamat on ideaalne abimees kõigile, kes soovivad oma aias kirsipuid kasvatada või otsivad uusi ideid, kuidas kirssi toiduvalmistamisel kasutada. Jänese ja Niibergi teos on lihtne, kuid samas põhjalik, pakkudes vajalikku teavet ja inspiratsiooni igale aiandus- ja kokandushuvilisele. Kirss aias ja köögis on praktiline juhend, mis aitab kaasa tervislikuma ja maitsvama toidulaua loomisele.