Džungel – Upton Sinclair

Sinclair kirjutas romaani, et kujutada immigrantide elu Ameerika Ühendriikides, eriti Chicagos ja sarnastes industrialiseeritud linnades. Paljude lugejate jaoks oli suurimaks murekohaks tema paljastus tervishoiu rikkumistest ja ebatervislikest praktikatest Ameerika lihatööstuses 20. sajandi alguses, mis põhines uuringul, mille ta tegi sotsialistliku ajalehe jaoks.

20,00 

Availability: 1 laos

Laos

Tarneaeg: 1-3 tööpäeva

Selle ostuga teenid: 20 punkti Loe lähemalt

Tasuta tarne pakiautomaati alates 35€!

  • Lao toodetel - Kiire tarne!
  • Maksa uuel kuul (alates 75€ )
  • 14 päeva tagastusõigus!
  • Turvalised maksed!
Tootekood: 400004 Kategooriad: , ,

Kirjeldus

Džungel on 1906. aastal ilmunud romaan, mille autoriks on Ameerika ajakirjanik ja romaanikirjanik Upton Sinclair (1878–1968). Sinclair kirjutas romaani, et kujutada immigrantide elu Ameerika Ühendriikides, eriti Chicagos ja sarnastes industrialiseeritud linnades. Paljude lugejate jaoks oli suurimaks murekohaks tema paljastus tervishoiu rikkumistest ja ebatervislikest praktikatest Ameerika lihatööstuses 20. sajandi alguses, mis põhines uuringul, mille ta tegi sotsialistliku ajalehe jaoks.

Raamat kujutab töölisklassi vaesust, sotsiaalsete tugisüsteemide puudumist, karmid ja ebameeldivad elu- ja töötingimused ning paljude tööliste seas valitsevat lootusetust. Neid elemente seatakse vastandusse võimu omavate inimeste sügavalt juurdunud korruptsiooniga. Kirjanik Jack London nimetas teost “palgalise orjuse Onu Tomi onniks”.

Sinclairit peeti nn “muckraker’iks” ehk ajakirjanikuks, kes paljastas valitsuse ja äri korruptsiooni. Ta avaldas romaani esmakordselt järjejuttuna 1905. aastal sotsialistlikus ajalehes Appeal to Reason ajavahemikus 25. veebruarist 4. novembrini 1905. 1904. aastal veetis Sinclair seitse nädalat teavet kogudes, töötades inkognitona Chicago lihatöötlemistehastes ajalehe jaoks. Raamatuna avaldati 26. veebruaril 1906 Doubleday poolt ja tellijate eriväljaandena.

Lisainfo

Kaal 0,68 kg
Mõõtmed 22,3 × 15 × 3 cm
Autor

Formaat

Kõvakaaneline

Ilmumisaasta

2015

Keel

Kirjastus

Lehekülgede arv

404

Sari

Ostukorv